2010-04-24 Ravning Brovandring 2010 Første dag

Vi har nu afsluttet første dagen af vores marchtur.

Da vi stod op kl. 0530 og gik uden for, var der meget koldt og man øndskede sig man havde taget noget mere varmt tøj på. Det skulle så vise sig i løbet af dagen, at det ikke var så nødvendigt. Jeg mødte dog ude på ruten en der havde fået sin regnfrakke med. Dette blev ham dog alt for besværlig at bære den under armen, hvorfor han afleverede den til undertegnede.

Til velkomst talen, som jeg holdt på start tidspunktet , som var kl. 0700 var der ikke mindre end 215 der havde gjort sig klar til at udfordre de bakker, som vores tur byder på i og ved Vejle Ådalen.

Eftersom jeg var den der også skulle tage billeder, var jeg nødt til at køre ud på ruten for at mødes med gængerne. Jeg kørte til første rast, hvor jeg så gik baglæns ned mod Vejle Å. Jeg stod så ved åen et stykke tid inden de første gængere nåede frem. I mens jeg stod der og ventede, kom der pludselig et stykke råvildt frem.

Det varede så ikke længe inden de første gængere kom frem i mellem træerne, i rask tempo ned mod broen gennem et mindre sump område. Herefter fortsatte gængere mod første rast på Søballegård. Efter en kort pause med mulighed for at købe kaffe, brød og andre gode sager, fortsatte turen til Bindeballe Gamle Købmandsgård via Runkenbjerg, som er et hævet landskab der blev dannet tilbage i istiden.

Bindeballe Købmandsgård er et sted, hvor mange af vores gængere tager et længere ophold. Her hygger de sig virkelig. Ofte er de nødt til at tage en kortere rute hjem for at nå hjem rettidig.

Ruten fortsætter herfra til Randbøldal, til Gøddingskov og videre til Li. Lihme. Her er så endnu en rast. Ruten fortsætter herfra videre over nogle marker via St. Lihme og til Ravning Station.

Ved Ravning Station når alle vores ruter til så der rig mulighed her for socialt samvær. Det bliver til en rigelighed udnyttet. Traditionen tror bliver der solgt røgede ørreder. Det er sådan at folk der normalt ikke spiser fisk er i stand til at nyde en vores røgede ørreder.

Fra Ravning Station fortsætter ruten så forbi Vingsted centret, for de længste ruters vedkommende, hvor gængere skal stå den sidste ufordring med en bjergbestigning op igennem Vingsted Skov, hvorefter der afsluttes med ca. 2 km. asfalt inden mål endelig nås.

På denne dejlige dag nåede vi et deltager antal på 325.

Afslutningen på dagen kan så nydes med et måltid mad, og en dans.

Hans Jørgen Møller

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com